5 natuurgerichte principes

Sinds 1998 is Laurien Scheffelaar – van Vliet als Natuurgeneeskundig Therapeut aangesloten bij de BATC (lidnummer BR-0290). De BATC is de landelijke beroepsorganisatie Therapeuten & Belangen Associatie Consumenten.

 

Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie.
Indien in ons lichaam een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen er emotionele en fysieke klachten ontstaan. Via haptonomie, holistic pulsing, lichaamsgerichte oefeningen en ademhalingsoefeningen wordt de energie in stroming gebracht en de energiebalans hersteld.

 

Prikkeloverdracht

De prikkeloverdracht tussen hersenen en het lijf dient goed te werken om heel het lichaam van de juiste informatie te voorzien. Via het behandelen van acupressuurpunten ontstaat er goede doorstroming in het meridianenstelsel wat de vitaliteit bevordert.

 

Drainage

Om lichaam en geest in balans te houden is het loslaten van toxische belasting van groot belang. Adviezen in ontzuren en ontslakken helpen u hierbij, naast het schoonmaken van belastende overtuigingen en gedachtepatronen.

 

Voeding

Bij voeding gaat het niet alleen om gezond eten, ook de opname van vitaminen en mineralen is essentieel. In de praktijk wordt hieraan gewerkt via bewustzijnsadviezen over voeding en Schüssler celzouten.

 

Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. In het natuurgeneeskundig consult gaan we samen op zoek naar de oorzaak van de klachten en ziekmakende patronen. Met haptonomie, haptotherapie en ontspanningsoefeningen kunt u bewust het lichaam ervaren en zicht krijgen op gedragspatronen. Vervolgens wordt gewerkt aan het herkennen, erkennen, accepteren en verwerken van emoties en het bijstellen van gedragspatronen. Zo wordt het zelfhelend vermogen optimaal in gang gezet.